2013. július 26., péntek

Táska...mi más?!

Még alakulóban, de már látszik, hogy nem lesz rossz. :) Egy baj van, hogy nem tudom eldönteni, hogy fafülű legyen vagy horgolt. Szerintetek?
A bélése türkizkék lesz. Próbáltam bele zöldeset, padlizsánosat, de a türkiz lett a nyerő. Na majd  jövök ha megvan a fülemüle. :)
Időközben el is készült...és már használatban is van.


2013. július 25., csütörtök

Esztergom

Igaz csak pár nap volt, de annál tartalmasabb. Én még éltemben ennyit nem bóklásztam. Első nap kb 10 körül megérkeztünk, lepakoltunk és irány. Gyalog be a városba, Bazilika, ebéd a Csülök csárdában. Életem legfinomabb halászlevét ettem.
Onnan át Párkányba, séta a hídon.

Ott végig a sétáló utcán. Természetesen be kellett térni a varrócska boltba is (ha már ott vagyunk :)
Sikerült némi kis cuccot beszereznem. Színátmenetes fonalat őszre, (elfogadok ötleteket, mintákat...én pl egy poncsóra gondoltam belőle. De ha van még jobb ötlet, annak is örülnék, ugyanis szerelemfonal volt ez is. :)

táskafüleket, és apróságokat. Végül hímzővásznakat nem vettem, mert ami van itthon még az unokámnak is elég lesz... ha ilyen tempóban hímzek. :)))

Hazafelé este 7 körül már szempillán mentem, de másnapra össze kellett kapni magam, mert újabb kihívás várt. Így fejest ugrottam a jacuzziba. Életem első ilyen élménye. Nekem tetszik. :) És a lényeg, hogy a fáradt futóművemet rehabilitálta. :)

Másnap bevállaltuk a Bazilikát belülről. Nagyon rég jártam már ott de azuram még nem. És én a hős bátor még a kupolába is felmentem 400sok lépcsőn. (csak csendben jegyzem meg, hogy meg sem éreztem fizikailag) A látvány hihetetlenül szép.

 Nem kell mondanom, hogy a képen mit látunk...


 Igen, én vagyok. :)Már elférnek mellettem mások is egy képen :):)

 Mária Valéria hídról a belátás





 Félúton a kupolába...



 Picit magasan voltunk
Ez után a kis túra után gondoltuk ellátogatunk a Babits emlékházba. Gyalog felmásztunk (majdnem négykézláb olyan meredek volt a feljárat) erre ki van írva, hogy zárva. Hajszál választott el attól, hogy ne öljek. :D
Még egy kis bóklászás és visszatértünk a kiinduló pontra. Ide:


 A szállás, ami nagyon hangulatos volt. És tiszta és kényelmes. 



Hazafelé több helyen megálltunk kis Duna-parti bámészkodásra. Pilismarót, szemben Zebegény.
Jó volt nagyon. Most valami falusi turizmus témában gondolkodom, hogy menni kéne még egy ilyen 3 napos pihire. Bár Balaton se lenne rossz.

2013. július 11., csütörtök

Horholt táskám nyerő lett


Ez a kis színpompa nyerte meg a "Kössünk lányok" facebook-os oldal versenyét, horholt-kötött táska kategóriában. 135 szavazatot kapott. Én pedig választhattam fonalat és táskafület nyereményül
Ezt választottam. :)

2013. július 7., vasárnap

Telnek a napok...

...és minden nap egyre jobb. :) és tényleg. Az elmúlt időkben sokat voltam nem túl jól. Évek óta szedtem szívgyógyszereket, és ennek ellenére sem volt az állapotom kifogástalan. Meg aztán jött ez a fránya cukor is. Na meg az inzulin. De mikor elkezdtem a PALEOLIT étrendet titkon bíztam ám a sikerben. És egy kisebb "akció" után a kardiológusom azt mondta azonnal hagyjam abba a szívgyógyszerek szedését. Hihi. Ugye hogy ugye! Aztán ezen felbuzdulva elkezdtem csökkenteni az inzulint. Most egy hete már, hogy nem szúrok. Az értékeim remekek. 4-6 közöttiek. :)
Fogyás terén a 27. kg.-nál tartok. Csupa elismerő szó... Jól vagyok és remélem maradok is. Igaz, most már mindig így kell táplálkoznom de számomra beigazolódott, hogy van miért. Nem tagadom néha megennék egy pogácsát vagy egy fagyit. De aztán eszembe jut a tavalyi év vége, mikor nem láttam és az is, hogy mennyi méregtől mentesítem a szervezetemet.
Az egészségről ennyit... illetve még annyit, hogy akinek eddig ajánlottam és belekezdett, tőlük csak jó visszajelzéseket kapok. Ami ugye nem az én érdemem, hanem mindig azé, aki elég bátor, hogy hátat fordítson a rossz berögződéseknek.
Akkor jöhet a téma váltás... mostanában inkább horgolgatok, ezt ti is látjátok. ;) Kellett sürgősen egy fehér bolero. Tudom... tudom... el van kezdve a kék fehér cucc is. De beszereztem pár olyan rucit amihez nagyon kellett egy ilyen kis bolero. Szóval nem kék pólóval fogom hordani, de most még vizes és fehér háttérrel semmit nem mutatott volna a kép.

Ilyen lett. Nekem tetszik. Újfent agyalok a színes fonalon. Egyszer csak megálmodom. ;)

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails